måndag 28 november 2011

Longwood Gardens

I fredags åkte vi iväg till Longwood Gardens som ligger precis utanför Philadelphia. En gång i tiden ägdes marken av Pierre S. du Pont som bodde där från 1906 fram tills han dog 1954. När man besöker Longwood Gardens kan man gå igenom hans riktigt fina hus och gå igenom hans otroligt stora trädgård. Dem har byggt en otroligt stor byggnad som fungerar som växthus men har även utrymme för bl.a den största orgeln som byggts i en helt vanlig offentlig byggnad. Det var otroligt mäktigt att höra den stora orgeln spela medan vi sjöng med till julsånger!


Vi såg även en fontän show som var riktigt cool men jag önskar att vi hade gått dit när det var mörkt för då har dem även belysning i olika färger som lyser upp fontänen. Fick i alla fall se alla lampor i träden tändas och när vi begav oss hemåt var det riktigt vackert med alla lamporna.


Det som var roligt var att vi åkte dit i två bilar då morföräldrarna var med. Elaine och Helen åkte med morföräldrarna och jag och Connor åkte med Ed. Jag och Connor satt längst bak i bilen och jag var hans personliga krithållare... Vi stannade på ett tyskt bageri där vi åt munkar; jag åt en chokladmunk med chokladglasyr och strössel. Nyttig frukost! Eller inte... 


På vägen hem stannade vi och åt pizza och sedan grälade Connor och Helen om vem som skulle sitta bredvid mig men eftersom Connor fått sitta bredvid mig hela vägen till Philadelphia fick Helen sitta bredvid mig. Hon var så klart glad och jag tror hon blev en aning besviken när jag somnade och sov resten av vägen hem. När jag kort vaknade till någonstans mellan Philadelphia och Arlington så hörde jag henne fråga Elaine varför jag inte svarade när hon försökte prata med mig. Gulliga tjejen!


När vi kom hem stöp jag i säng; klockan var bara 21:30 men min dumma förkylning gör mig slut. Sov sedan nästan 12 timmar!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar