lördag 25 november 2023

Resa till Mexico del 2 - Oaxaca

    Oaxaca är en jättefin stad i södra Mexico. De har väldigt god mat där och är kända för bland annat 7 typer av moles. Moles är en typ av sås som innehåller ca 30 ingredienser varav en är chocklad. Den kan även vara rätt stark. Riktigt gott! Maten var alltid färsk och det märktes inte bara på smaken utan det faktum att man var mätt i timmar. 

    Det var en otrolig upplevelse att få spendera några dagar i Oaxaca. Mycket av tiden spenderades på stadsvandring, besök till Monte Alban och rätt mycket shopping! Staden har många trevliga affärer men även många stånd utomhus att besöka. Blev en del nya kläder, en väska och ett fint armband. 

    Bröllopet skedde på det fina hotellet vi bodde på. Ceremonin skedde utomhus och middagen och resten av kvällen spenderades "inomhus". Vi var inne men det var två enorma dörrar som ledde ut in i en courtyard så det kändes lite som att vara ute. 

    Det som kan vara bra att tänka på om man vill åka till Mexico är att många inte pratar Engelska. En del förstår lite men svarar på Spanska. Jag och min man såg till att hänga på vår svägerska från El Salvador och hon tolkade mycket för oss. Min man kan lite Spanska från när han spenderade somrarna i Spanien men Spansk spanska och Mexikansk spanska skiljer sig något. Viktigt också att man inte dricker kranvatten, inte borstar tänderna med det och undviker att råka svälja vatten i duschen. Det finns bakterier i vattnet som befolkningen är van vid men inte vi andra. Vi kommer bli sjuka av det. Beställer du vatten på restaurang fråga vart vattnet kommer från, se till att det inte är kranvatten. Hotellet vi var på var väldigt generösa med att ställa in flaskor med vatten varje dag och vi kunde alltid hämta fler antingen i receptionen eller i gymmet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar