söndag 19 november 2023

Resa till Mexico del 1

     Vi åkte till Oaxaca, Mexico för att min mans ena syster skulle gifta sig. De har tidigare varit där, förälskade sig i staden och ville dela med sig av upplevelsen med sina vänner och familj. För oss från DC innebar detta att vi gick upp ca 2 på natten då vårt plan avgick klockan 5 på morgonen. Säkerhetskontrollen var inte ens öppen när vi kom dit och vi fick stå och vänta ett bra tag. Ingen bra organisation alls på Reagan National Airport men när de väl öppnade strax innan 4 så gick det smidigt. Tack vare att vi nu har Global Entry så har vi även TSAPre som gör att vi får gå i en separat kö och inte behöver ta av oss skor eller ta ur laptop m.m ur väskan. 

    Vi kom till Dallas/Fort Worth ca 7:40 vi köpte yoghurt till frukost för varken jag eller Seve hade lust att egentligen äta. Vårt flyg skulle inte avgå fören vid 10. På flygplasten var det tänkt att vi skulle möta upp med Seves pappa och syster. Hans pappa landade medan vi boardade och anlände till en helt annan terminal. Hans syster passerade säkerhetskontrollen vid 9:30. Tack och lov checkade inte dem in något bagage så de dök upp lagom till att hennes grupp fick boarda. Vi gick på planet och jag kollade klockan... Enligt min klocka skulle de stänga gaten och Seves pappa var fortfarande inte på planet. Det hade slutat komma passagerare och jag tänkte, fan, nu har han missat planet. Men så kom det en grupp till och gick på och bland de sista som kom på var Seves pappa och hans fru. Min aktivitetsklocka hade redan gett utslag för onormal hög puls 3 gånger. Sa till Seve att hans familj stressar ihjäl mig... 

    Resan till Oaxaca var smidig, förvånansvärt så var det ingen turbulens trots att vi flög över och bland berg. Flygplatsen i Oaxaca är liten och har inga normala gater. Man går ner för en trappa ner på marken och vi fick vänta ute, under tak tills vi kom in i byggnaden. Ingen ställer frågor och de bad oss inte ens dra ner våra masker för kontroll av pass. Efter att de kollat pass så får man hämta sitt bagage och visa upp en deklerationsform som man fyllt ut på planet om man har någonting att deklarera. Sedan har man in bagaget i en röntgen masking. Innan man får gå ut så trycker man på en knapp, lyser det grönt är allting bra blir det rött så har man valts ut för kontroll av innehåll i bagaget. Vi fick grönt ljus. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar